Olet täällä

Ajan tasalla Elementit-E Oy

Elementit-E on perheyritys, jonka kotipaikka ja tehdas sijaitsevat Kouvolassa. Olemme merkittävä työnantaja ja työllistämme jopa 100 henkilöä, joista osan paikallisten yhteistyöyritystemme kautta. Uuden innovaation mukaisia lohkoina rakennettuja rakennuksia löydät kartalta lähes koko Suomen alueelta.

Rakennamme päiväkoteja, kouluja ja kerhotiloja, joissa haluaisimme omien lastemme viihtyvän. Rakennamme toimitiloja, joissa itse haluaisimme työskennellä. Rakennamme hoivakoteja, joissa viihtyisimme itse ja joissa elämä on helppoa ja turvallista.

Puun käyttöön tai puurakentamiseen liittyvä ajankohtainen asia, jonka toivoisitte nousevan julkiseen keskusteluun?

Ilmastonmuutos kannattaa pitää mielessä. Kun rakennetaan, niin samalla on hyvä muistaa ympäristöystävällinen puu materiaalina. Yksi pieni teko ei ole paljoa, mutta juuri nyt havahdutaan koko maapalloa koskevan pandemian aikana, että kun asioita tehdään laajasti yhdessä, niin vaikutukset sitten onkin suuria.

Puun käyttöön tai puurakentamiseen liittyvä haaste, joka yhteistyöllä eri toimijoiden kanssa tulisi ratkaista?

Tarjouspyyntöihin laitetaan vaatimuksia; muun muassa, että alapohjan oltava ontelolaattaa, lattiat oltava betonia ja kantavat rakenteet oltava betonia. Näillä ohjauksilla heikennetään puurakentamisen mahdollisuuksia. Asenteissa on edelleen tekijöitä, jotka ohjaa - olisi aika siirtyä 2000-luvulle ja nähdä puu mahdollisuutena koko rakentamisen ketjussa. Mitä enemmän puusta rakennetaan, sitä parempia rakennuksia puusta tehdään tulevaisuudessa.

Miksi koette tärkeäksi/haluatte olla mukana Puuinfon toiminnassa?

Puurakentajia yhdistää ympäristötietoisuus ja onhan puu erinomainen materiaali rakentamisessa. Puuinfon kautta saadaan tietoa laajasti, löydetään palasia omaan verkostoon ja onhan myös niitä opintomatkoja sekä paljon muuta. Mukana kannattaa olla, niin pysytään kehityksessä mukana.

Tutustu tarkemmin ja lue lisää:

https://www.elementit.fi/
https://www.facebook.com/Elementit

 


Tämä artikkeli on osa Puuinfossa julkaistavaa alan yritysten esittelysarjaa. Sarja esittelee Puuinfon toiminnassa mukana olevia jäsen- ja kumppaniyrityksiä, näiden toimintaa ja ajatuksia puun käytön ja puurakentamisen edistämisestä.