Olet täällä

Accoya-puu on valittu Wood Cityn puukerrostalojen julkisivumateriaaliksi

Novenberg ja Stora Enso ovat sopineet Accoya-julkisivupuumateriaalin toimittamisesta Helsingin Jätkäsaareen rakennettavan Wood Cityn puukerrostaloihin. Wood City on Stora Enson ja SRV:n yhteistyössä kehittämä hanke, jossa puiset kerrostalot, toimistotilat ja hotelli muodostavat ainutlaatuisen, urbaanin puukorttelin. 
 
Wood Cityn rakennustyöt on aloitettu puukerrostaloista keväällä 2016. Kahdeksankerroksisiin asuintaloihin tulee yhteensä 98 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa, joiden rakennuttajana toimii Helsingin kaupungin Asuntotuotantotoimisto ATT, ja käyttäjänä on Helsingin Kaupungin Asunnot Oy. Wood Cityn pääsuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy.
Novenberg Oy toimittaa kohteeseen julkisivuverhoukseen käytettävät Accoya puujulkisivupanelit, joka käsitellään Rubio Monocoat puuöljyllä.
 
Accoya valikoitui hankkeen puumateriaaliksi pitkän tutkimus- ja valintaprosessin kautta. Valintaan vaikutti tuotteen pitkäikäisyys, huoltovapaus, esteettisyys sekä ekologisuus. Accoya puutuote soveltuu loistavasti juuri sellaisiin kohteisiin jotka joutuvat kovaan säärasitukseen. Accoya puu ei tarvitse erillistä säänsuojakäsittelyä, vaan se kestää itsessään ilmaston tuoman säärasituksen muuttumattomana. Accoya puulla on jopa 50 vuoden lahoamattomuustakuu, ja jopa 25 vuoden takuu maan- ja vedenalaisissa käyttökohteissa.
 
Accoya puulla on toteutettu paljon erilaisia kohteita ympäri maailmaa, jolloin siitä on saatu hyvät käyttökokemukset kaikenlaisissa ympäristöissä. Accoya soveltuu kaikkeen rakentamiseen ja on ihanteellinen ulkorakentamisratkaisuissa kuten esim. terassit, ikkuna ja ovirakenteet sekä ulkoverhoilut. Accoya on täysin ekologinen ja ylittää mittapysyvyydellään ja lujuudellaan parhaatkin
trooppiset puulajit.
 
Hankkeessa ovat mukana:
 
Stora Enso Wood Products -divisioona tarjoaa monipuolisia puupohjaisia ratkaisuja rakentamisen ja asumisen tarpeisiin. Tuotevalikoima kattaa kaikki kaupunkirakentamisen osa-alueet, kuten muun muassa massiivipuuelementit ja asuntomoduulit sekä puukomponentit.
 
SRV Yhtiöt Oyj on vuonna 1987 perustettu pörssiyhtiö, joka luo puitteet ihmisille elää ja yrityksille toimia. Rakentamisen edelläkävijänä SRV kehittää, kaupallistaa ja rakentaa uutta viihtyisää ympäristöä.
 
Helsingin Kaupungin Asunnot Oy on Helsingin kaupungin kokonaan omistama yhtiö, jonka toimialana on omistaa tai hallita tontteja ja niillä olevia tai niille rakennettavia asuinrakennuksia, joiden huoneistot vuokrataan.
 
Novenberg Oy on agentuuri ja maahantuontiyritys, joka on erikoistunut ekologisiin, esteettisiin ja huoltovapaisiin rakennus ja sisustusmateriaaleihin.
 
 
Lisätiedot / Yhteys:
Novenberg Oy
Petteri Huomo 040580 5564
Olli Pyykönen 050-4345782