Olet täällä

Listat

Si­sä­ver­houk­set vii­meis­tel­lään usein lis­toil­la. Ne ovat visuaalisesti mielenkiintoinen yksityiskohta, jolla sekä siistitään lopputulos että sisustetaan huonetta: listavaihtoehtojaon paljon ja niillä saadaan korostettua yksityiskohtia ja luotua tilaan uutta, mielenkiintoista ilmettä.

Listat eivät vain peitä ja viimeistele saumakohtia, vaan niillä vaikutetaan sisustuksen ilmeeseen. Listoja käytetään rohkeammin ja luovemmin, leveitä, näyttäviä koristelistoja voi käyttää perinnetalojen lisäksi uusissa, moderneissa kohteissa. erisävyisten petsattujen ja maalattujen listojen määrä on valtava. Saunan puolella voi käyttää mielikuvitusta peitelistoista voi tehdä selkätuen ja somisterimasta välirimoituksen lauteiden väliin.

Puu on helppo ja turvallinen materiaali sekä asennuksen että käytön kannalta.Asennusvaiheessa puulistan ehdoton etu on, että sitä voidaan työstää takapuolelta. Tästä on hyötyä varsinkin saneerauskohteissa, joissa seinät eivät ole luotisuoria. Puulistat on työstettävissä kohteen haasteiden mukaan, ne saadaan asennettua siististi. Puulista kestää myös kastumista ja kuivumista, sillä puun ominaisuuksiin kuuluu, että se palautuu aina muotoonsa. Tarvittaessa puulistan pystyy pintakäsittelemään uudestaan, jolloin sen saa sopimaan taas uuteen sisustukseen.

Listatietoa:

KATTOLISTAT viimeistelevät katon ja seinän rajakohdan. Muita käytettyjä sanoja kattolistalle ovat holkka- ja kulmalista.

PEITELISTOJA, VAKIO- JA KORISTELISTOJA käytetään ovien ja ikkunoiden ympärillä. Peitelistoja kutsutaan myös vuori-, ikkuna- ja ovilistoiksi. Peitelistoilla on vastine jalkalistana, joka tuo yhtenäisyyttä sisustukseen.

REUNALISTOJA käytetään perinteisesti ulkokulmien suojaamiseen ja puolipaneeleiden päälle, mutta tarpeen vaatiessa voit asentaa L-listan myös ovenpieleen – aina ei pelkkä peitelista riitä!

JALKALISTOJEN valinnassa on huomioitava ensisijaisesti käytetty lattiamateriaali. Parketti- ja laminaattilattioille tarvitaan paksumpi lista, muovimatoille riittää ohuempikin lista. Jalkalistojen kokonaismenekki on helppo arvioida: asunnon neliömäärä = tarvittava metrimäärä.

Vinkki kattolistan jiiraukseen Kattolistan jiiraus onnistuu, kun muistat laittaa listan jiirauslaatikkoon siinä asennossa, mihin se asennettuna tulee. Lisäksi on muistettava puun eläminen: mitä leveämpi lista, sitä pidempi on tasaantumisaika oman huoneiston lämpöön ja kosteuteen ennen asentamista.

Vinkki kattolistan jiiraukseen
Kattolistan jiiraus onnistuu, kun muistat laittaa listan jiirauslaatikkoon siinä asennossa, mihin se asennettuna tulee. Lisäksi on muistettava puun eläminen: mitä leveämpi lista, sitä pidempi on tasaantumisaika oman huoneiston lämpöön ja kosteuteen ennen asentamista.