Olet täällä

Ratkaisut ja palvelut

Yrityksiä, jotka toimittavat kokonaisia ratkaisuja rakennuskohteisiin.

Kerto® LVL WeatherGuard® on läpinäkyvällä erikoiskäsittelyllä pintakäsiteltyä Kertopuuta.

Kerto® LVL T-stud on suora, kieroutumaton ja mittatarkka tuote, joka soveltuu sekä ulko- ja väliseinien kantaviin rakenteisiin runkotolpaksi, että keveiden seinien seinärangaksi.

Kerto® LVL S-beam soveltuu kantavaksi palkiksi niin puurunkoisiin kuin kiviainesrunkoisiin rakennuksiin.

Kerto® LVL Qp-beam on havuviiluista liimaamalla valmistettu mittatarkka kattopalkki.

Kerto® LVL Q-panel on kantava, jäykistävä ja mittatarkka Kertopuulevy ja palkki, jolla ratkaistaan haasteellisimmatkin välipohjarakenteet.

Metsä Woodin Kerto® LVL (laminated veneer lumber) on havupuuviiluista liimaamalla valmistettu järeä palkki- ja puulevytuote.

Teknos on kehittänyt uuteen teknologiaan perustuvat palosuojamaalausyhdistelmät puupinnoille sisällä ja ulkona. TEKNOSAFE 2407 palosuojapohjamaaliin perustuvalla maalausyhdistelmällä saavutetaan pintamaalatulle ulkoverhoukselle korkein mahdollinen rakennustarvikkeen paloluokka B-s1, d0, ensimmäisenä Euroopassa. Menetelmässä yhdistyvät palosuojaus, säänkesto ja pitkäaikaiskestävyys. Myös sisäpintojen kuultavalla maalausyhdistelmällä saavutetaan rakennustarvikkeen paloluokka B-s1, d0.

B-s1,d0 -luokan paloa estävä puunsuoja. Vesiohenteiset paloa estävät puunsuojat antavat pinnalle B-s1,d0 palosuojaluokituksen.

US Woodin pintakäsitellyt piharakentamistuotteet

GOLD PRO-ulkoverouslauda on valmiiksi maalattua, piilonaulattavaa, samantien valmista ja hyvälaatuista.

Laadukkaat piharakentamisen materiaalit saat yhdestä paikasta kerralla kuormaan.

Tuotteina mm.

  • Heti valmis NÄSI - LAITURI
  • Kestopuu terassilaudat ym. pihatuotteet
  • Siperian lehtikuusi, luonnon oma kestopuu. Useita eri kokoja, katso valikoimamme!
  • Pohja- ja välimaalatut ulkoverhoustuotteet, säleikkörimat ym.
  • Piha- ja puutarhatuotteet

Monipuolisen puutavaravalikoiman lisäksi saat meiltä asiantuntevan palvelun ja tunnetusti edulliset hinnat - Tervetuloa!

HOISKOn ristiinlaminoitu massiivipuu eli CLT (cross-laminated timber) sopii erinomaisesti sekä omakotitalo- että kerrostalorakentamiseen.

Osmo Color Uviwax UV-suojavaha pitää puupinnan kauniin vaaleana pitkään. Tehokkaan UV-suojan ansiosta Osmo Color Uviwax suojaa puupintaa auringon kellastavaa ja tummentavaa vaikutusta vastaan säilyttäen puun värisävyn luonnollisen vaaleana tai kuultovalkoisena.

Accoya®-puu on teollisuus etikalla asetyloitua (pinus Radiata) mäntyä, joka tuotetaan vastuullisesti PEFC ja FSC- sertifioiduista metsistä. Accoya® asetyloinnnissa puussa tapahtuu kemiallinen reaktio puun soluseinässä, kun hydroksiiniryhmät muuttuvat asetyyliryhmiksi. Puun solukko muuttuu vettä hylkiväksi ja puusta tulee lujaa, kestävää ja mittapysyvää. Lahottajasieni ei pysty tunkeutumaan käsitelteltyyn Accoya®-puuhun, koska siitä on poistettu sienien tarvitsema kosteus.

PRT-Pro tarjoaa Ammattirakentamiseen suunnitellun tilaelementtimalliston

Timberwise Lankkuparketti valikoimaan kuuluu sekä jalopuisia että havupuisia vaihtoehtoja.

Timberwise Design parkettivalikoimaan kuuluu sekä jalopuisia että havupuisia vaihtoehtoja.

12 ja 25 mm:t Leijona-tuulensuojalevyt ulkoseinien, kattojen ja rossipohjien tuulensuojaksi. Levyt toimivat myös rungon tuulijäykisteinä.

Stora Enso on tuonut markkinoille täysin avoimia rakentamisen järjestelmiä, jotka perustuvat erilaisiin insinööripuutuotteisiin, kuten CLT ja LVL.

Metsä Wood Spruce WeatherGuard on havuvaneri, joka on käsitelty suoja-aineella rakentamisen aikaista kosteutta vastaan. Pinta hylkii sadevettä ja vähentää näin veden imeytymistä levyyn. Käsittely ei kuitenkaan vaikuta levyn vesihöyrynläpäisevyyteen.

LVL by Stora Enso (Laminated Veneer Lumber, viilupuu) on edistyksellinen puutuote, joka soveltuu laajalti erilaisiin rakenteisiin niin uudis- kuin korjausrakentamisessa. LVL on materiaalina kevyt mutta poikkeuksellisen luja. Sillä on erinomainen kuormankantokyky, se on tasalaatuista ja sitä on helppo työstää.

Pluspuu talomerkillä rakennetaan laadukkaita ja kestäviä hirsitaloja vapaa-ajan asunnoiksi ja kodeiksi. Arkkitehtuuriltaan ne voivat edustaa hyvinkin erilaisia tyylisuuntia.


Organowood Puunsuoja 02 Lika- ja vesisuoja on vesipohjainen puunkäsittelyaine, joka on kehitetty suojaamaan puun pintaa lialta, vedeltä ja kosteudelta. Tuote koostuu orgaanisista piin polymeereistä sekä luonnon kasviyhdisteistä. Siihen ei ole lisätty raskasmetalleja tai biosidejä.

Organowood Puunsuoja 01 Palo- ja lahosuoja imeytyy hyvin puun solukkoon, jossa se kiinnittyy puun kuituihin kovettuen kuivumisen aikana. Kun käsitelty pinta on kuiva, ovat piimolekyylit muodostaneet puun kuitujen ympärille fyysisen esteen lahottajasieniä vastaan, samalla kun puu on saanut palonsuojaominaisuuksia.

Kaikki OrganoWood-modifioitu puutavara on kehitetty kestämään olosuhteet, jotka vallitsevat ulkotiloissa maanpinnan yläpuolella. Muunnettu puu on suojattu tehokkaasti paitsi lahoamista myös palamista vastaan.

Parlan puiset lattiapäällysteet ovat aitoa luonnonpuuta kauneimmillaan ja yksilöllisimmillään. Puu on sisustusmateriaalina ympäristöystävällinen ja ekologisesti kestävä vaihtoehto tarjoten luonnetta, lämpöä ja mukavuutta kodin jokaiseen tilaan. Aito puulattia tarjoaa sisustajalle ajatonta estetiikkaa sekä pitkäikäisen kumppanuuden elämän tärkeimmässä paikassa - kodissa. Trendit muuttuvat, mutta aidon puun viehätys ja arvo lattiamateriaalina säilyvät.

Trespa® Meteon® on uuden sukupolven arkkitehtuuria ja antaa lähes rajattomat mahdollisuudet rakennusten julkisivujen suunnitteluun lukuisilla eri värivaihtoehdoilla, pinnan rytmeillä ja esteettisillä profiileilla. Kaarevat elementit, upotetut kuvat sekä pyöristetyt paneelit antavat rakennuksen julkisivulle lisää syvyyttä ja luonnetta.

Firebreather passiiviset palosuojaventtiiilit tukkivat tuuletusraot palon sattuessa ja estävät palon leviämisen niiden kautta.

Toimitamme asiakkaillemme laadukkaat puuportaat yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti, jopa ”avaimet käteen” -periaatteella. Portaat valmistetaan alan uusinta valmistustekniikkaa käyttäen ja perinteisiä pohjalaisia puusepäntaitoja kunnioittaen.

Oy Timber Frame Ltd on tuonut ensimmäisenä Suomessa markkinoille modernin passiivihirsitalon. Talo täyttää tulevaisuuden energiatehokkuusvaatimukset, ja luonnonmukaisesti hirrestä rakennettuna sillä on lähes olematon hiilijalanjälki.

Late-Rakenteet Oy on pitkät perinteet omaava liimapuunvalmistaja Turussa.

Tuotantomme jakautuu vakiopalkkeihin ja projektitoimituksiin. Vakiopalkkejamme edustavat rakennustarvikeliikkeet kautta maan. Kello 15:een mennessä tulleet tilaukset lähtevät meiltä jo seuraavana arkipäivänä.

Viimeaikaisista projektitoimituksistamme haastavimpia ovat olleet Serlachius-museo Göstan liimapuurakenteet sekä Länsimetron Koivusaaren asemarakennuksen liimapuukaaret ja kattoelementit. Länsiväylälle näkyvän kaikkiin suuntiin epäsäännöllisen katon muoto on ylösalaisin käännetty vene.

Westwood porras on tyylikäs perusporras, joka täyttää korkeatkin esteettiset ja käytännölliset vaatimukset.

Honkamajat-hirsitalo on enemmän kuin talo. Se on koti – ja tietoinen sijoitus perheeseen, elämisen vapauteen, rauhoittumiseen, vapaa-aikaan ja ystäviin.

Hirren muoto ja pinta tuovat luonnon kotiisi. Hirsi on lukuisista rakennusvaihtoehdoista ekologisin materiaali, joka kestää sukupolvelta toiselle.

Jokainen Honkamajat-koti on yksilöllinen. Tutustu malleihimme, ota yhteyttä jälleenmyyjiimme ja ideoi itsellesi ikioma, yksilöllinen hirsikotisi.

Suomen Lämpöpuu – SLP Oy on pioneeri lämpökäsitellyn puun valmistuksessa sekä yksi kansainvälisen lämpöpuuyhdistyksen perustajajäsenistä. SLP perustettiin teuvalaisten yrittäjien toimesta vuonna 1999 ja vuosien kokemus sekä korkea tietotaito näkyvät korkealaatuisina lämpöpuutuotteina. Päätuotteet ovat ulkoverhous ja terassituotteet, joista yli 90% menee suoraan vientiin ympäri maailmaan.

 

Sewatek Oy valmistaa yli 25 vuoden kokemuksella läpivientejä putkille ja sähköjohdoille. Sewatek-läpiviennit ovat mittatarkkoja kotimaisia laatutuotteita, joita käytetään lähinnä palo-osastoivissa väliseinissä ja välipohjissa. Itse valmistamiemme ja tarkoin valittujen välitysmyyntituotteidemme avulla pystymme vastaamaan kattavasti asuinrakentamisen läpivienti- ja palokatkotarpeisiin nyt myös puurakentamisessa.

Porraspuu on erikoistunut laadukkaiden sisäportaiden ja kaiteiden valmistukseen. Portaiden tärkeimpiä ominaisuuksia ovat käytännöllisyys ja turvallisuus. Lisäksi portaan tulee olla kaunis ja yksilöllinen, juuri sinun kotiisi mitoitetttu sisustustuote. Aidoilla puuportailla jalat kohtaavat luonnon ja siksi parhaat portaat tehdäänkin puusta.

Stora Enso tarjoaa laajan valikoiman sekä kuusi- että mäntysahatavaraa rakentamisen, puusepänteollisuuden ja pakkaamisen eri tarpeisiin.

Stora Enso tarjoaa sormijatkettuja ja asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä puukomponentteja ikkuna-, ovi- ja puusepänteollisuuteen. Tasalaatuisuuden ja mittapysyvyyden ansiosta Stora Enson teolliset komponentit soveltuvat hyvin erilaisiin loppukäyttökohteisiin.

stora enso pelletti

Stora Enso valmistaa sahojen sivutuotteista pellettejä, jotka tarjoavat kestävän, uusiutuvan ja luontoa säästävän polttoaineen. Stora Enso pellettien tilaaminen käy helposti verkon kautta milloin ja missä tahansa (www.storaensopelletit.fi). Hoidamme koko toimitusketjun raaka-aineen hankinnasta toimitukseen.

Stora Enson CLT-levyt (Cross-laminated timber) ovat massiivipuisia rakennusmateriaaleja, jotka koostuvat ristikkäin liimatuista lamelli- eli puulevykerroksista. Käyttökohteesta riippuen kerroksia voi olla 3, 5, 7 tai 8. Ristiinliimauksen ansiosta CLT on luja, tiivis ja muotopysyvä rakennusmateriaali. CLT valmistetaan suurina, 2,95 x 16 m:n levyinä, mikä mahdollistaa nopean rakentamisen ja minimoi levyjen välisten puskuliitosten määrän. Liimauksessa käytetään formaldehydittömiä ympäristöystävällisiä liimoja.

Metsä Woodin korkealuokkainen pohjoinen mänty- ja kuusisahatavaramme soveltuu erinomaisesti muun muassa rakentamiseen, pakkaamiseen, huonekaluihin tai ikkunoihin.​

CrossLam Kuhmo CLT on ristiinliimattu massiivupuulevy, joka valmistetaan liimaamalla päällekkäin kohtisuoraan toisiinsa nähden ristikkäin olevia kuusi- tai mäntypuulautakerroksia. Jokainen lamellikerros koostuu lujuuslajitellusta sahatavarasta höylätyistä rinnakkain asetelluista laudoista. Tuotteessa käyttty sahatavara täyttää lujuusluokan C24 vaatimukset.

Loimu EM saunasuojatut paneelit

Saunasuojalla käsitellyt Loimupaneelit soveltuvat myös kosteisiin tiloihin ja saunoihin. Tällä paneelilla on helppo luoda näyttävä tehoste seinälle - tai vaikkapa makuuhuoneeseen uusi sängynpääty! Päästä mielikuvituksesi valloilleen - yhdistele, sommittele ja luo uutta oman mielesi mukaan. Nyt myös valkoiseksi saunasuojattuna, peittomaalattuna tuote ei sovellu kosteisiin tiloihin. Tuote on käsitelty Geveko Oy:n M1-luokitellulla saunasuojalla.

Verso-välipohjapalkki on valmistettu lujuuslajitellusta sahatavarasta. Vähintään nelilamellinen, halkaistu ja kantava välipohjapalkki täyttää uusimmat Eurocode 5 -rakennusmääräykset, ja sitä voidaan käyttää korvaamaan perinteiset massiivi- ja kertopuurakenteet. Palotilanteessa oikein mitoitettu yhtenäinen liimapuinen alapaarre kestää luotettavasti palotilanteen kuormat.

HOTTI-pelletit valmistetaan kotimaisesta, uusiutuvasta raaka-aineesta. Lämmityspelletti on siisti, ympäristölle ystävällinen ja ekologisesti kestävä vaihtoehto niin isojen kuin pientenkin tilojen lämmitykseen.

Kotimaisesta kuusesta valmistettu Verso Harmaa Terassilauta on höylättyä ja pintakäsitelty harmaalla puuöljyllä. Tuote soveltuu katettujen ja kattamattomien ulkoterassien lattialaudoiksi. Verso Harmaa Terassilaudan alapintaan on työstetty urat, joilla vähennetään puun kosteuden luontaisesta vaihtelusta johtuvaa halkeilua ja kieroutumista.

Versowood valmistaa maisema- ja meluntorjunta-aitoja, jotka suunnitellaan aina yksilöllisesti ympäristöön ja käyttötarkoitukseen sopiviksi. Huolellisesti suunniteltuna, valmistettuna ja huollettuna aidat palvevat tienvarsissa jopa yli 50 vuoden ajan.

Erityisesti puulattioiden käsittelyyn tarkoitettu Osmo Color Öljyvaha on kasviöljyihin ja luonnonvahoihin perustuva puun pintakäsittelyaine sisäkäyttöön. Väritön käsittely korostaa kauniisti puun omaa kuviointia ja säilyttää sen luonnollisen ulkonäön. Valmis pinta hylkii vettä, ja kestää hyvin myös värjääviä aineita kuten mehua, kolajuomia, maitoa, kahvia, olutta ja viiniä. Tuote täyttää normin EN 71,3 (Lelujen turvallisuus) vaatimukset.

Kasviöljyihin ja luonnonvahoihin perustuva Osmo Color Puuvaha on sisäkäyttöön tarkoitettu puun pintakäsittelyaine, joka ei sisällä eliömyrkkyjä eikä säilöntäaineita. Puuvahattu pinta on hengittävä, miellyttävän tuntuinen ja kestävä. Oikein käsitelty pinta hylkii vettä ja kestää hyvin myös värjääviä aineita, kuten mehua, kolajuomia, kahvia, teetä, maitoa, olutta ja viiniä.

Arvolistan puumatto sopii saunan lisäksi myös parvekkeelle tai terassille. Puumattoja on saatavilla useissa sävyissä ja se on helppo lyhentää tarvittavaan mittaan ja säilyttää omassa paketissaan.

Arvolista Oy:n sähköjalkalistalla peität siistis johdot samalla kuin listoitat.

hirsipaneeli

Massiivinen ja leveä Wicco-hirsipaneeli on nopea asentaa. Raaka-aineena on sekä mänty että kuusi. Puupaneelilla teet helposti erityylisiä sisustuksia, onhan puu ajaton ja elävä materiaali. Wicco-hirsipaneelilla sisustat uudis- tai korjauskohteen katot ja seinät. Osa paneeleista sopii myös viimeisteltyyn ulkoverhoukseen. Pintakäsittelynä ekologinen, vesiohenteinen valkovahaus, joka on kiillotettu. Valkovahauksessa käytetään lisänä myös UV-suoja-ainetta, joka säilyttää värisävyn pitempään halutun vaaleana sekä estää tuotteen kellastumista.

Perinteisesti reunalistoja käytetään ulkokulmien suojaamiseen sekä puolipaneeleiden päälle, mutta tarpeen vaatiessa voit asentaa L-listan myös ovenpieleen - aina ei pelkkä peitelista riitä!

Arvolista Oy:n monipuolisesta valikoimasta löytyy laaja mallisto puulistoja sekä valmiiksi käsiteltyinä että puuvalmiina, mm. boordi-, koriste- ja johtouralistoja - joilla saat kauniin ja viimeistellyn ilmeen kaikkeen sisustukseen.

Arvolista Oy:n hirsipaneeli on näyttävä vaihtoehto kuivien asuintilojen sisustukseen.

Monevo on tuore suomalainen vuonna 2014 perustettu portaiden asentamiseen erikoistunut yritys. Teemme asennuksia sekä suurissa, että yksittäisissä rakennuskohteissa alihankintana valmistajille, ammattirakentajille ja myös suoraan yksityisasiakkaille. Pääasiallisena tavoitteenamme on helpottaa asennuspalvelun saatavuutta niille, jotka sitä tarvitsevat.

Effex industrial

Effex® Industrial tarjoaa suunnittelijoiden ja teollisuuden käyttöön erilaisia aihiota ja teknisiä viiluja. Industrial-tuotteet ovat ammattilaisten tuotteita. Industrial tarkoittaa rajattomia mahdollisuuksia toteuttaa uudenlaisia ja ekologisia kiintokalusteita, ikkunoita, ovia, huonekaluja ja jopa valaisimia.

Paloteknisellä suunnittelulla entistä parempia puurakennuksia. Palotekninen Insinööritoimisto Markku Kauriala Oy tarjoaa korkealaatuista paloteknistä suunnittelua, konsultointia ja tutkimusta.

Toteutamme niin pieniä kuin suuria projekteja asiakkaan edut huomioiden, tuoden samalla kustannussäästöjä asiakkaalle.

Palveluihimme sisältyvät kaikki palovahinkojen ehkäisyyn liittyvät toiminnot sekä täydellinen konsultointi- ja suunnittelupalvelu.

Massiivisella GIANTpanel-verhouspaneelilla saadaan nopeasti katseet keräävää puuverhouspintaa. Se sopii loistavasti sekä ulos julkisivuihin että sisälle tyylikkääksi sisustusmateriaaliksi.

Kyllästyksen ansiosta puutavaralle löytyy jatkuvasti uusia käyttötapoja. Terassirakentaminen on kasvattanut jatkuvasti suosiotaan kaikkialla Euroopassa. POLKKYdecks sopii näihin kohteisiin erinomaisesti. Kyllästyksessä käytetään uusia ympäristöystävällisiä aineita

Lujat POLKKYgiant-liimapuupilarit kantaviin rakenteisiin sekä terassi- ja piharakentamiseen.

POLKKYgiant-liimapuulla ja halkaistulla liimapuulla on erinomaiset lujuusarvot. Liimapuun korkea laatu ja toimitusvarmuutemme antavat rakentajalle merkittävän edun. Siksi se onkin erinomainen valinta rakennusten kantaviin rakenteisiin.

POLKKYgiant Lamellihirressä puun sydän on aina hirren ulkopinnalla. Näin vähennetään hirren muodonmuutoksia. Lisäksi hirren säänkestävyys on erinomainen ja pinta säilyy kauniina vuosikymmenien ajan. Lamellihirsivalikoimastamme löydät helposti käyttötarkoitukseesi sopivan hirsivaihtoehdon tai räätälöimme sinulle sopivan ratkaisun.

POLKKYframe-tuoteperhe sisältää laajan valikoiman erilaisia runkorakentamisen tuotteita, kuten runkotolppia sekä alaja yläpohjarakenteita. Laaja valikoima erilaisia runkorakentamisen tuotteita, kuten runkotolpat sekä ala- ja yläpohjarakenteet. Maksimipituus 13 m!

ulkoverhouslaudat

Asennusvalmiit, pohjamaalatut POLKKYpanel-ulkoverhouslaudat soveltuvat niin uudis- kuin korjausrakentamiseenkin.

PRT-Pro™ -kattoelementti on ammattirakentamiseeen suunniteltu tuulettuva kattoelementtiratkaisu, jonka detaljiikka ja ratkaisut perustuu pääosin HalliPES:iin. Vakioituja elementtiratkaisuja voidaan räätälöidä erilaisten käyttökohteiden ja -tarpeiden mukaan.

pyhännän rakennustuote

PRT-Pro™ -ulkoseinäelementit ovat ammattirakentamiseen suunniteltuja rakentamisen ratkaisuja. Ammattirakentamiseen suunniteltu ulkoseinäelementtiratkaisu, jonka detaljiikka ja ratkaisut perustuvat pääosin RunkoPES 2.0:n.

PRT-Pro™ -välipohjaelementit ovat ammattirakentamiseen suunniteltuja rakentamisen ratkaisuja.

PRT-Pro™ -väliseinäelementit ovat ammattirakentamiseen suunniteltuja rakentamisen ratkaisuja. Niiden detaljiikka ja rakenteet perustuvat pääasiallisesti RunkoPES 2.0:n.

paloturvallisuus

Savonian palolaboratorio tarjoaa yrityksille tuotekehitysvaiheessa, tuotteiden palavuuteen, palokestävyyteen, syttymiseen ja savupäästöihin sekä liekin leviämiseen liittyviä tutkimuksia.

JULA Panels ulkovuorit tehdään hyvälaatuisesta pohjanmaan kuusesta joka on luja ja terveoksainen. Pinnanlaatuun JULA Panels-tuotteessa kiinnitetään erityistä huomiota. JULA Panels ulkovuorin saa myös päätypontattuna, pakattuna ja maalattuna asiakkaan mieliväriin. JULA Panels ulkovuorista valmistetaan suomen laadukkaimmat omakotitalot.

Metsä Woodin koivuvaneri on korkealuokkainen, molemmilta puolilta sileäksi hiottu suomalainen vanerituote. Tuotteita on saatavana erilaisin pinnoittein ja ne voidaan työstää asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Metsä Wood Spruce -havuvaneri soveltuu lattiaan, seiniin, välipohjiin ja kattojen aluslevyksi. CE-merkitty Metsä Wood Spruce on pitkäsyisestä ja tasalaatuisesta pohjoismaisesta havupuusta valmistettu pinnoittamaton yleisvaneri rakentamiseen.

Perinteinen, käsittelemätön puu elää kosteuden ja lämmön vaihteluista. Lämpöpuun kohdalla tätä ongelmaa ei ole. Lautojen kosteuseläminen ja ns. kuppiutuminen ovat selkeästi alhaisemmalla tasolla. Maalipinta säilyy ehjänä lämpöpuun elämättömyyden ansiosta eikä ikäviä, maalipinnan rikkovia pihkavalumia synny. Uusintamaalausten väli pitkittyy merkittävästi ja ulkoseinien käyttöikä kasvaa oleellisesti. 

Teollisesti kyllästetty sahatavara sopii erinomaisesti säänkestoa vaativiin ulkorakenteisiin. Käyttökohteen mukaisesti valittu kyllästetty puu on turvallinen ratkaisu, joka kestää vuodesta toiseen ja jopa kolminkertaistaa rakenteen eliniän. Kromi- ja arseenivapaa painekyllästysaine antaa tehokkaan suojan myös sieniä ja hyönteisiä vastaan.

Huoltovapaa vaihtoehto tyylikkäille terasseille

LunaComp Deck on helppohoitoinen ja kestävä valinta moderniin piharakentamiseen. Tuote on suunniteltu kestämään ja toimimaan pohjoisen vaihtelevissa olosuhteissa. Edistyksellinen komposiittimateriaali säilyy näyttävänä ja ryhdikkäänä pitkään hyvän säänkestävyyden, helppohoitoisuuden ja muotopysyvyyden ansiosta.

Myös ympärivuotiseen käyttöön

Pohjamaalaus antaa puutavaralle jopa 12 kuukauden suojan rakentamisen ajaksi. Pohjamaalaus parantaa lopullisen maalauksen laatua ja säänkestävyyttä.

Lunawood® on ekologinen ja pitkäikäinen valinta pihapiirin viimeistelyyn. Lämpöpuu niin ruskeana kuin kelon harmaaksi patinoituneena on näyttävä ja tunnelmallinen materiaali terasseille ja muihin puutarhan rakenteisiin. Se kestää säärasitukset ja pitää muotonsa lämmön ja kosteuden vaihteluista huolimatta.

Lämpöpuu ei sisällä kemikaaleja joten se on myös turvallinen vaihtoehto kun puu on kosketuksissa paljaan ihon ja elintarvikkeiden kanssa. Valitse Lunawood® kun haluat kestävän ja ympäristöystävällisen puumateriaalin viimeistelemään kotisi miljöön.

Woodia-tuotteet ovat ammattitaidolla kehitetty helpottamaan asumisen arkea ja juhlaa. Ne on muotoiltu sopimaan niin kaupunki- kuin mökkipihoillekin. Rakennukset toimitamme valmiina elementteinä tai valmiiksi asennettuna. City-mallisoon kuuluu leikkimökki, vierasmaja, kesäkeittiö ja varasto.

Asiantunteva palvelu tuotteen valinnasta, toimituksen kautta hoito-ohjeisiin saakka on tärkeä osa Woodia-tuotetta. Tiedon jakaminen häivyttää asiakkaan turhia huolia.

Classic-mallisto edustaa Woodian perinteikästä piharakennusosaamista. Malliston tuotteet istuvat täydellisesti perinteiselle suomalaispihalle ja ovat parhaimmillaan luonnollinen osa kotiasi.

Woodia-tuotteet ovat ammattitaidolla kehitetty helpottamaan asumisen arkea ja juhlaa. Ne on muotoiltu sopimaan niin kaupunki- kuin mökkipihoillekin. Rakennukset toimitamme valmiina elementteinä tai valmiiksi asennettuna. Classic-mallisoon kuuluu leikkimökki ja vierasmaja.

Rakentamisen Ratkaisut on Puumerkin uusi palvelukonsepti rakentamisen asiakkaille. Tarjoamme ensimmäisenä valtakunnallisena toimijana asiakkaillemme kaikki merkittävät puurakentamisen tuotteet yksittäisestä runkotolpasta täysvalmiisiin tilaelementtirakennuksiin. Lisäksi tarjoamme tietoa uusista puurakentamisen ratkaisuista, -tuotteista ja -palveluista.

Olemme osa Stora Enso -konsernia, joka on yksi maailman johtavista puurakennustuotteiden valmistajista. Stora Enso ja muut tärkeät kumppanimme takaavat meille laadukkaat ja kilpailukykyiset rakentamisen tuotteet.

Lian Brannstopp-tuuletusluukku paloluokituksen vaativiin seinärakenteisiin. 

Tuuletusluukku on saatavissa paloluokissa EI30 ja EI60. 

Paloturvallisuuden lisäksi, ikkuna vaimentaa tehokkaasti ääntä (45 dB). Ominaisuuksiensa ansiosta, se on erinomainen ratkaisu asennettavaksi esim. luhtikäytäviin.

Standardien PN-EN 1364-1 ja PN-EN 1363-1 mukaisesti testattu.

Lämpökäsitelty puu sopii hyvin saunoihin ja sisustamiseen. Keskeisiä lämpökäsitellyn puun etuja sisustamisessa ovat merkittävästi parantunut muotopysyvyys, hygieenisyys, kosteuden kestävyys sekä viimeistelty pinta. Lämpökäsittelyn aikaansaama värinmuutos luo arvokkaan jalopuumaisen vaikutelman.

Saunan rakentajille tuotevalikoimassamme on tervaleppälistoja, lämpökäsiteltyjä haapalistoja sekä saunasuojalla käsiteltyjä mäntylistoja. Myös etulaudat, somisterimat sekä valmiit lauderunkopaketit löytyvät valikoimistamme. Oheisen kuvan saunassa käytetty tervaleppäistä laudekulmaa, josta kulma on sahattu pois. Näin on saatu elävän näköinen lauderatkaisu.

Näyttelytiloissamme voit vertailla saunan puupintoja. Esillä muun muassa kuusi saunaa erilaisin seinä, katto- ja laudemateriaalein. Ideoita, vinkkejä ja puuasiantuntevan henkilökunnan ohjeet onnistuneeseen saunaprojektiin. Kaikista paneeleista - ja listoista saatavana mallipalat mukaasi, myös postituspalvelu.

Valikoimissa myös saunan penkit, selkänojat, väliritilät, laudekulmat, laudepäädyt yms.

Versowood-konserni on valmistanut puusiltoja jo lähes 30 vuoden ajan. Aktiivinen toiminta ja laadukkaat tuotteet ovatkin nostaneet perinteisen puusiltarakentamisen uuteen arvostukseen. Liimaustekniikan kehittymisen ja uusien rakenneratkaisujen ansiosta puusiltojen määrä on kääntynyt 70-80-lukujen betonisiltakauden jälkeen jälleen nopeaan nousuun.

Listojen asentaminen voidaan tehdä kulmapaloja hyödyntämällä. Kulmapala poistaa jiiraamistarpeen – ennen kaikkea saat näyttävyyttä listoitukseen kulmapalan avulla. Kulmapalassa on huullos, jonka taakse sahauspää jää piiloon. Puun normaali eläminen vuodenaikojen aiheuttaman ilmankosteuden vuoksi jää myös piiloon kulmapalan avulla.

Nordtreat palosuoja-aineiden NT Deco ja NT Neutra paloluokka on B-s1, d0 ja ne soveltuvat massiivipuupaneeleille ja verhouksille sisällä ja ulkona. NT palosuoja-aineilla käsitellyn puun päälle ei tarvita muuta pinnoitusta. Taustalevyn paloluokan tulee olla A1-s1, d0 tai A2-s1, d0. Paneeli tai verhous kiinnitetään koolaukseen mekaanisesti metallikiinnittimillä. Enää ei palosuoja-aineen tarvitse olla peittävä. NT Deco voidaan pigmentoida haluttuun kuultavaan sävyyn, NT Neutra on väritön.
 

LapWall Oy:n tuotevalikoimaan kuuluvat puurakenteiset elementit kerros-, rivi- ja luhtitalorakentamiseen, omakoti- ja paritalorakentamiseen sekä kasvaville päiväkoti- ja hoivakotimarkkinoille. Tehtaamme on varusteltu nykyaikaisella teknologialla ja se on Pohjois-Euroopan modernein puuelementtien tuotantolaitos.

Kierrätyspaperista valmistettu, puhallettava Termex-Selluvilla on tehokas ja korkealaatuinen lämmöneriste. Sen erinomaisuus perustuu lämmöneristyksen saumattomuuteen ja huokoisen puukuidun hengittävyyteen eli kykyyn tasata kosteutta sekä pieneen ilmanläpäisevyyteen. Selluvilla on tutkittu, turvallinen tuote ja sillä on pitkät perinteet. Selluvilla on vanhin teollisesti valmistettu lämmöneriste.

SEPA -kattotuolit valmistetaan aina kohteen rakennesuunnittelijan piirtämän ristikkokaavion tai asiakkaan mittatietojen perusteella.

VWElementeissä yhdistyvät perinteisen hirsi- ja elementtirakentamisen hyvät ominaisuudet nykyaikaiseksi täyspuutaloksi.

VVR Wood toimittaa puurakenteisia elementtejä ammattirakentajien kohteisiin. Erityisosaamistamme ovat kilpailukykyiset ja ekotehokkaat puupohjaiset ratkaisut.

Toimitamme mm. tila-, välipohja- ja kattoelementtejä rivi- ja kerrostaloihin, sekä puurunkoja ja - elementtejä halleihin ja liikerakennuksiin. Lisäksi olemme kehittäneet uuden puupohjaisen parvekejärjestelmän, jota voidaan käyttää niin uudisrakentamisessa kuin parvekesaneerauksissakin.

Stora Enso tarjoaa piha- ja ympäristörakentamiseen luonnollisia, turvallisia ja kestäviä vaihtoehtoja piharakentamiseen. ThermoWood-tuotteet soveltuvat käytettäväksi myös vedenottopaikkojen ja rannan läheisyydessä, koska niistä ei vapaudu haitallisia kemikaaleja luontoon.

Sauna, jolla on juuret. Luonnonantiikkia vuosisatojen takaa. Markkinoiden ensimäinen vaivattomasti asennettava kelosisäsauna niin huoneistosaunaksi, omakotitaloon kuin mökille.

Furoveha on uusi yhdistelmä suomalaista ja japanilaista kylpykulttuuria. Aito suomalainen hirsisauna on saanut kumppanikseen elegantin, japanilaisen kylpyaltaan, furon. Eri mantereilla huippuunsa hioutuneet kylpytavat takaavat miellyttävän ja laadukkaan rentoutumiskokemuksen samojen kattohirsien alla.

Jussi-puuportaat tuovat luonnon tunnon kotiisi. Valittavana on niin perinteisiä ja tai moderneja malleja kuin tummia ja vaaleita pintoja. Ainutlaatuinen liitostekniikka ja rakenteiden monikäyttöisyys yhdessä nykyaikaisen tuotantoteknologian kanssa mahdollistavat kilpailukykyiset valmistuskustannukset sekä laadukkaat tuotteet joista voimme olla ylpeitä.

Lappiporras kestää elämää. Moderneista materiaaleista syntyy portaat, jotka istuvat vuosi vuoden jälkeen juuri sinun tyyliisi. Kaunis koti syntyy persoonallisista valinnoista, laadukkaista tuotteista ja mittatarkoista ratkaisuista.

Ekovilla on uranuurtaja ympäristöystävällisen puurakentamisen edistäjänä. Puu on turvallinen ja luonnollinen rakennusmateriaali, joka sitoo hiiltä ja vähentää näin rakentamisen aiheuttamia CO2-nettopäästöjä. Ekovillan ansiosta myös rakennusten lämmöneristeet ovat nyt entistä laajemmin puupohjaisia.

Hengittävä Ekovillalevy on rakenteille turvallinen, luonnonmukainen lämmöneriste, joka tasaa sisäilman kosteusvaihteluita. Ekovillalevy soveltuu mainiosti käytettäväksi samoissa kohteissa Ekovilla-puhalluseristeen kanssa. Hengittävänä eristeenä se soveltuu hyvin kohteisiin, jotka ovat osan vuotta kylmillään, kuten kesämökkeihin.

Kuusamohirsitalomalliston lähtökohtana on ollut suunnitella suomalaiselle perheelle omaan elämänvaiheeseen sopiva, konstailematon, toimiva ja rakennuskustannuksiltaan edullinen energiatehokas koti, jonka voi rakentaa yhtä hyvin sekä taajaman kaava-alueelle että maaseudulle. Mallistossa on yhteensä 31 kotia, jotka ovat kooltaan 82 - 292 m2. Arjen sujumiseen on kiinnitetty erityistä huomiota panostamalla keittiö-, kodinhoito- ja pesutiloihin. Oleskelutilat on suunniteltu väljiksi ja helposti sisustettaviksi.

Energiatehokkaat puu/alumiini -ikkunat uudis- ja korjausrakentamiskohteisiin. Ikkunat mitoitettuna kohteen mukaisiin mittoihin. Koot, värisävyt ja lasitukset vaatimusten mukaisesti toteutettuna.

POLKKYdecks Kartano -terassilauta on suunniteltu vaativampiin käyttökohteisiin, joissa pintaan halutaan erityistä tyylikkyyttä ja näyttävyyttä. Raaka-aineena käytetään ainoastaan valikoitua pohjois-suomalaista mäntyä. POLKKYdecks Kartano -terassilaudassa on kiinnitetty erityisesti huomiota oksailmeeseen ja puun halkeilun vähentämiseen sydänvapaan sahaustavan avulla.

Hovi-portaat tehdään perinteikkäällä puusepäntaidolla, uusinta tekniikkaa hyväksikäyttäen. Niiden laatu säilyy pitkään ja ne antavat tyylikästä ilmettä asunnolle.

SP-Hallielementit

SP Elementit on hallirakentamisen palkittu edelläkävijä. Teknisesti huippulaadukkaat tuotteet ja halliprosessin kokonaisuuden hallinta ovat mahdollistaneet asiakkaiden monipuolisen palvelun erilaisissa hallirakentamis- kohteissa. Toteutetut kohteet sisältävät valtavan määrän tietotaitoa ja kokemusta yksilöllisistä varastohalleista maamme vaativimpiin teollisuus-, urheilu- ja liikerakennuksiin.

Cent-Listat Oy valmistaa sisustuslistat puuvalmiina sekä pintakäsiteltyinä. Tuotteisiin käytetään ainoastaan parhaita raaka-aineita. FULLcent House on palvelupaketti, jossa listat ja paneelit kootaan yhteen toimitukseen, joka toimitetaan työmaalle juuri oikeaan aikaan. Lisäksi yrityksellä on vuosien kokemus projektikohteista kautta maan.

Optimi-kattoelementeissä on työmaalle tuotaessa valmiina vedeneristyksen pohjakermi tai valmis PVC-kate. Alapinnassa on tavallisesti maalattu kipsilevy tai teollisuusakustiikkalevy.

Rakennetyyppi on perinteinen, luotettava ja varmatoiminen tuulettuva rakenne.

Elementtien päämitat: yksittäisen elementin pituus voi olla jopa 30 m, yleensä yksittäisen elementin pituus on 18–24 m. Tavallisesti leveys on noin 2,5 m. Paksuus on pääsääntöisesti 650 mm, kun U-arvo = 0,09, puolilämpimät elementit ovat ohuempia mitoitustilanteesta riippuen.

Vakiolistat

Tässä näet yleisimmin käytetyt kattolistat, 30x30 sekä 21x21. Näiden listojen peittävyys on sama kuin listan kokomerkintä. Muista kattolistaa jiiratessasi laittaa lista täsmälleen siihen kulmaan kuin se kattoon asennettuna tulee, muuten sauma irvistää.

Varjolistat

Kelo-sisustuslevy on valmistettu vuosisatoja vanhasta kelopuusta. Verhoile takkahuone tai tehosta osa olohuoneen seinää. Tee tunnelmallinen sängynpääty tai muunna sauna kelo-saunaksi.

ET-paneelit ovat jokaisen sisustajan ja saneeraajan valinta, kun tavoitteena on viimeistelty lopputulos. ET-paneelivalikoimasta löydät useita vaihtoehtoja, joilla voit luoda erilaista – modernia, mannermaista tai perinteistä tunnelmaa ja tyyliä kotiisi.

Loimupaneeli valkoinen päätypontattu - eläväpintainen paneelivaihto vaikka pesuhuoneen kattoon. Loimupaneelin pinta höylätään epäsymmetriseksi ja siten saadaan aikaan elävää pintaa helposti. Huom! Kuvio ei toistu jokaisessa paneelissa samankaltaisena. Ristikkäiskuvio osuu 3,17-pitkään paneeliin keskimäärin 3 kertaa.

Elam-sisustuslevyt ovat kotimaisia pääasiassa julkisten tilojen sisustuksiin käytettäviä useimmiten paloluokitettuja levyjä seiniin ja kattoihin. Levyt voivat olla sileäpintaisia tai akustiikkreiitettyjä monin jopustavin tavoin. Paneelin pinnoitteena on yleensä lakattu tai öljyvahattu puuviilu, laminaatti tai maali.

Kevyt ja vahva Posi-palkki on uusi välipohjarakenne jonka avulla voidaan valmistaa korkealaatuinen välipohja nopeasti ja mittatarkasti. Posi-Palkki rakenteessa yhdistyvät puun keveys ja teräksen lujuus, korkealaatuinen rakenne mahdollistaa aiempaa pidemmät jännevälit antaen samalla LVIS-suunnittelijalle täydellisen vapauden teknisten asennusten suunnittelulle.

Lisätiedot: http://www.posi-palkki.fi/

MiTek rakennuskiinnikkeet on varma valinta!

MiTekin Karstulan toimipisteessä on erikoistuttu puurakenteiden kiinnitysosiin. Nimikkeistöön kuuluu tuhansia perustuotteita, joista suurin osa löytyy heti Suomen suurimmasta puukiinnikevarastosta. Voimme tarjota kaikki tuotteemme asiakaskohtaisesti pakattuna ja toimitettuna suoraan loppukäyttäjälle tai asennuskohteeseen.

Valtavaa vakiokiinnikeiden tuotevalikoimaamme täydentää asiakkaan piirustusten mukaan valmistettavien erikoisosien tuotanto.

Tiheäsyisestä sydänpuusta valmistettu, ympäripontattu POLKKYfloor on kulutusta kestävä ja pinnanlaadultaan erinomainen lattialauta. Sisustusmateriaalina se luo terveellisen sisäilman ja on jalalle lämpimän tuntuinen. Vuosien kuluessa lattia vain parantaa ilmettään patinoitumalla. Tuotteen ekologisuutta lisää sen kestävyys, vaihtamisen sijasta pinta elvytetään uuden veroiseksi kevyellä hionnalla ja uudella pintakäsittelyllä. Ympäripontatut mäntylattialaudat uudis- ja korjausrakentamiseen.

POLKKYpanel&floor-tuotteiden valmistuksessa käytetään pohjoisen tiheäsyistä ja lujaa mänty- ja kuusiraaka-ainetta. Tiheä syyrakenne yhdessä kiinteiden oksien kanssa tekee paneelin pinnanlaadun kauniiksi. Sisustamisessa puu luo terveellisen sisäilman ja tasaa huoneilman kosteusolosuhteita.

Sisustuksessa huoliteltu ja viimeistelty lopputulos tehdään listoilla ja paneeleilla. ET-listat valmistetaan parhaasta suomalaisesta männystä, sekä MDF-levystä. Monipuolisesta valikoimasta löydät listoja ja paneeleita pinnoitettuna, puuvalmiina, maalattuna, lakattuna ja petsattuna.

Korkealaatuinen Effex Design -saunapaneeli on PEFC-sertifioidusta männystä valmistettu saunasisustamisen tuote. Sen viivamaisen linjakas ja moderni ilme antaa sisustukseen lämpöä ja ajatonta kauneutta. Sitä voidaan asentaa sekä vaakaan että pystyyn, jolloin kokonaisuudesta muodostuu joko moderni tai klassinen. Paneelit on suunniteltu erityisesti saunojen ja kylpyhuoneiden puuverhouksiin, mutta niitä voi asentaa myös kodin muihin tiloihin.

Effex Design -sisustuspaneeli tarjoaa yksilöllisiä sisustusratkaisuja seinien ja kattojen verhoiluun. Effex-tuotteissa yhdistyvät moderni teknologia sekä innovatiivinen puuntyöstäminen. Puun luontaista vahvuutta ja kestävyyttä on parannettu luomalla oksaton, ulkoasultaan linjakas sisustusmateriaali, joka luo kohteeseen kuin kohteeseen laadukkaan ja ajattoman ilmapiirin.

HI-FOG on korkeapainevesisumujärjestelmä, joka soveltuu erinomaisesti puurakennusten sprinklaukseen. Järjestelmä on helposti asennettavissa niin uusiin, kuin vanhoihinkin rakennuksiin.

Koskisen suurelementin sisäpinta on tyypillisesti levytetty viimeistelyä vaille valmiiksi, kohteen vaatimukset täyttäväksi. Levytyksen alle on luonnollisesti asennettu höyrynsulku sekä tarvittavat sähkötekniikan vaatimat putkitukset ja rasioinnit.

Valmistamme asiakkaidemme suunnitelmien ja rakenteiden mukaisia suurelementtejä pien/rivi/kerrostalo-, teollisuus- ja liikerakennus-kohteisiin. Elementit verhoillaan pohjamaalatuilla ulkoverhouslaudoilla (myös 2x maalaus mahdollinen), asennamme ikkunat vesipelteineen ja pielilautoineen elementteihin, joko asiakkaan tehtaallemme hankkimina tai tarjoamme ikkunat sisällytettynä kokonaistarjoukseemme. Toimitamme myös naulalevykattoristikoita ja vaarnapalkistoja. Monipuolinen oma höyläämö mahdollistaa myös kaikenlaisten puukomponenttien ja jalosteiden tekemisen.

Versowood tarjoaa asiakkaidensa käyttöön suunnittelupalvelunsa, joka mitoittaa liimapuurungot aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeet ja toiveet huomioon ottaen. Hyvänä lähtökohtana suunnittelulle toimivat mahdolliset arkkitehtikuvat tai vastaavasti suunnittelu voidaan aloittaa myös ns. puhtaalta pöydältä.

Kruunu -puuelementtit soveltuvat teollisuusrakennuksiin, rivi- ja puukerrostaloihin sekä julkisiin rakennuksiin. Elementeissämme yhdistyvät korkea laatu ja kestävyys kustannustehokkaaseen tapaan rakentaa niin isoa kuin pientäkin kohdetta. Puuelementit toteutetaan suurelementteinä, joiden maksimikoko on 12 000 x 3 200 mm. Kehittämällämme elementtitekniikalla voidaan toteuttaa niin pienet kuin isotkin rakennukset.

Tyyppihyväksytty SEPA 2000 -puubetoniliittolaatta on kehitetty puukerrostalojen ääntä eristäväksi ja osastoivaksi välipohjaksi. Se soveltuu myös rivi- ja kerrostalojen ala- ja yläpohjarakenteeksi.