Olet täällä

Helsingin Paloheinän Tuikkupuisto

Tuikkupuisto on 37 asunnon ryhmä Helsingin Paloheinässä. Vuonna 2002 valmistuneen kohteen on suunnitellut arkkitehti Hannu Kiiskilä. Rakennuttajana on Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto (ATT). Pääurakoitsijana toimi NCC Finland Oy.

Asuinkortteli on ilmeeltään yhtenäinen, ja kaikki alueen rakennukset on toteutettu kaksikerroksisina ja pulpettikattoisina. Korttelikohtaiset yhteistilat sijaitsevat keskitetysti huoltorakennuksessa, joka on pihaympäristön tukikohta. Myös korttelin pysäköinti on järjestetty keskitetysti. Asuntopihat ja sisäänkäynnit on suojattu levein räystäin ja tihein pensasaidoin. Kaikille asunnoille on varattu mahdollisuus omaan puutarhapalstaan.

Korttelissa on yhdistetty erilaisia asuntojen hallintamuotoja. ARA-rahoituksella toteutetun kiinteistöosakeyhtiön asunnot on suunniteltu oleskelutiloiltaan mahdollisimman avoimiksi, ja oleskelutilat on sijoitettu alakertaan ja makuuhuoneet toiseen kerrokseen. HITAS-ehdoin toteutetun asunto-osakeyhtiön rakennuksissa on pohjaltaan samanlaisia asuntoja kahdessa kerroksessa. Alakerran asunnoista on maantasoparvekkeen kautta hyvät yhteydet viljelypalstoille. Yläkerran asunnoissa on luhtikäytävän jatkeena suuret parvekkeet.
 
Julkisivut on paneloitu ja maalattu vaalealla peittomaalilla. Räystäiden puurakenteet on suojattu punertavan ruskealla, kuultavalla puunsuojalla. Metalliosat on jätetty kuumasinkityiksi. Materiaali- ja värivalinnat istuttavat täydennysrakentamisen asuinalueen vanhaan rakennuskantaan sekä vehmaaseen luontoon.
 
Kohde on esitelty kirjassa Kotina puinen kaupunkikylä - Wooden urban villages.