Olet täällä

Espoon Kuurinniityn Messinkimetsä ja Hopearinne

Messinkimetsän ja Hopearinteen pientalokorttelit sijaitsevat Espoon Kuurinniityssä. Ne on suunnitellut arkkitehti Kaisa Vepsäläinen ja toteuttanut Skanska Kodit Oy. Messinkimetsä ja Hopearinne ovat esimerkkejä tuottajamuotoisen pientalojen aluerakentamisen monista mahdollisuuksista. Modernin puukaupungin tiiveys ja tunnelma voivat vaihdella urbaanista kerrostalomiljööstä omakotimaiseen pikkukylään.

Messinkimetsän 22 pientalon kylämäinen kokonaisuus on valmistunut vuonna 2004. Metsäiselle rinnetontille on sijoitettu tiivis, yhtiömuotoinen erillistalojen ryhmä, jossa asuntojen ja pihojen suuntaus, yksityisyyttä tarjoavat ulko-oleskelutilat ja sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä sijaitsevat pysäköintipaikat on pyritty rakentamaan omakotimaisesti. Rakennukset muodostavat pikkukylän, jonka rakennukset rajaavat kapeahkoja kulkuväyliä, ja toisaalla taas avautuu niittymäinen puisto. Intiimien ja avoimien tilojen vaihtelu yhdessä rinnemaaston kanssa luovat rikasta omaleimaista asuinalueen tunnelmaa. Asuntojen sisäänkäynnit, parvekkeet ja aidat portteineen elävöittävät turvallista kylän raittia.

Hopearinne on 24 erillispientalon ryhmä, joka on valmistunut vuonna 2005. Toiminnallisesti ja tavoitteiltaan se vastaa läheistä Messinkimetsää. Kallioiselle tontille sijoitetut rakennukset ovat ilmeeltään moderneja. Asuntojen ostajia Hopearinteessä kiinnostivat erityisesti rinteeseen sovitetut porrastetut asuntoratkaisut, sillä persoonallisia asumisratkaisuja kaivataan markkinoilla.

Kohteet on esitelty kirjassa Kotina puinen kaupunkikylä - Wooden urban villages.