Olet täällä

Espoon Kauklahden Kaupunkivillat

Arkkitehti Marja-Riitta Norrin suunnittelema, seitsemästä rivi- ja paritalosta, muodostuva kohde valmistui Espoon asuntomessuille vuonna 2006 Sato-Rakennuttajan ja Finnforestin yhteistyönä.

Asunto Oy Espoon Kaupunkivilllojen suunnitelma perustuu Espoon kaupungin järjestämän tontinluovutuskilpailun voittaneeseen ehdotukseen. Kohteessa on yhteensä 23 huoneistoa.

Asuntojen suunnittelun lähtökohtana ovat olleet lapsiperheiden tarpeet mutta samat toimivat ratkaisut soveltuvat eri elämäntilanteissa olevien asukkaiden tilantarpeisiin. Erityistä huomiota on kiinnitetty pohjaratkaisujen selkeyteen ja muuntelumahdollisuuksiin. Huoneistotyyppejä on neljä ja jokaiseen asuntoon kuuluu sisääntulopiha, ulkovarasto, oleskelupiha ja parveke. Yhteistä kaikille asunnoille on keittiön, olohuoneen, ruokailutilan ja ulkoterassin muodostama avara kokonaisuus ensimmäisessä kerroksessa.

Puistoon rajautuva, eteläkaakkoon viettävä rinnetontti on tarjonnut hyvät lähtökohdat tiiviin ja matalan puukaupunkimiljöön suunnittelulle. Asunnot porrastuvat maaston korkeuseroja myötäillen ja niistä avautuu avaria näkymiä tiiviin korttelirakenteen lomitse. Rakennusten sijoittelulla on muodostettu asuntopihojen lisäksi tontin yhteisiä leikki- ja oleskelualueita. Rakennukset on toteutettu tilamoduuleista, jotka on valmistettu talotehtaan hallituissa olosuhteissa täysin valmiiksi pintamateriaaleineen ja kiintokalusteineen. Työmaalla tilamoduulit on asennettu paikalla rakennetuille perustuksille. Yksittäinen asunto koostuu 4-7 moduulista. Ulkoverhouksena käytetty ponttilauta on lämpökäsitelty julkisivujen pitkäaikaiskestävyyden parantamiseen.

Kohde on esitelty kirjassa Kotina puinen kaupunkikylä - Wooden urban villages.