Olet täällä

Helsinki-pientalo

Pientalorakentaminen Helsingissä tapahtuu entistä pienemmille tonteille. Kaupungin tietoisena politiikkana on tiivistää kaupunkirakennetta, oli sitten kysymys pientalo- tai
kerrostalovaltaisista alueista. 
 
Talotehtaiden perinteinen mallisto soveltuu parhaiten tuhannen neliömetrin tai sitä suuremmille tonteille. Rakennusvalvontaviraston aloitteesta ja kaupunkisuunnitteluviraston innostuttua asiaan käynnistettiin vuonna 2006 suunnittelukilpailu tarkoituksena laatia tiiviiseen pientaloympäristöön soveltuvia, massaltaan pieniä ja yksinkertaisia, mutta asuttavuudeltaan hyviä sekä kohtuuhintaisia tyyppitaloja. Mukaan saatiin muutama talotehdas. Sittemmin myös kiinteistövirasto lähti hankkeeseen mukaan.
 
Talotyypin suunnittelijaksi valittiin Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy. Alkukangertelun jälkeen on Helsinki-pientalosta kehittynyt valtakunnallisesti tunnettu vaihtoehto valmistalojen kirjossa.
 
Helsinki-pientalo on yleispätevä kerrosalaltaan 120-165 neliömetrin kokoinen omakotitalon perusmalli yli 300m2 suuruisille tonteille. Talolla on kodikas, vähäeleinen ja omaleimainen arkkitehtuuri. Se on kaupunkitalo, jolla on yksinkertaisen selkeä hahmo. Helsinki-pientalo on kaupunkimaiseen asumiseen tarkoitettu jokamiehen talo valmistalotarjontaan ja omatoimiseen rakentamiseen. Rakennus sopii uusille alueille ja vanhojen alueiden täydennysrakentamiseen.